Tavuklu Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 8-10 su bardağı su
- Tuz
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kase haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
Yoğurtlu terbiyesi için;
- 2, 5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1, 5 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
Tavuklu Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Nohut ve tavuk önceden haşlanır, derin bir tencereye su ve pirinç alınarak haşlanmaya bırakılır.
- Pirinçler haşlandıktan sonra nohut ve tavuk eklenerek kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra ayrı bir yerde çırpılan yoğurt, yumurta ve un karışımına çorbanın suyundan bir kaç kaşık eklenerek ılıklaştırılır ve tencereye hızlı hızlı karıştırılarak eklenir, kaynamaya bırakılır. .
- Kaynayan çorbaya tuzu da eklenerek 5-6 dk daha kaynatılır.
- En son üzerine ayrı bir tavada tereyağı eritilir.
- Kekik ve nane eklenerek kızdırılır, çorbaya dökülerek karıştırılır. İsterseniz servis esnasında kaselerin üzerinde gezdirebilirsiniz. Hem doyurucu hem lezzetli bir çorba. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder