20 Ağustos 2020 Perşembe

Tavuklu Mantarlı Fırın Makarna Tarifi

 

Tavuklu Mantarlı Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo jülyen tavuk göğüsü
  • 1 paket mantar
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Karabiber
  • Fesleğen
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak

Tavuklu Mantarlı Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk, bezelye, mantar, sarımsak, kırmızı biber sotelenir ve bir kenara alınır.
  2. Bir tencerede fırın makarnalar yeterince haşlanır.
  3. Başka bir tencerede un ,yağ kavrulur.
  4. Süt eklenir ,karabiber serpilir ve beşamel sos hazırlanır.
  5. Haşlanan makarnalar süzülür, büyük dikdörtgen borcama yarısı döşenir.
  6. Hazırlanan mantarlı tavuklu harcın tümü üzerine eklenerek yayılır.
  7. Rende kaşarın yarısı bu harcın üzerine serpilir, kalan makarna üzerine eklenir.
  8. En üste beşamel sosun hepsi her yere gelecek şekilde yayılır ve kalan kaşarlar sosun üzerine serpilir.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder