Tavuklu Mantarlı Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo jülyen tavuk göğüsü
- 1 paket mantar
- 200 gram kaşar peyniri
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- Karabiber
- Fesleğen
- Tuz
- 2 diş sarımsak
Tavuklu Mantarlı Fırın Makarna Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk, bezelye, mantar, sarımsak, kırmızı biber sotelenir ve bir kenara alınır.
- Bir tencerede fırın makarnalar yeterince haşlanır.
- Başka bir tencerede un ,yağ kavrulur.
- Süt eklenir ,karabiber serpilir ve beşamel sos hazırlanır.
- Haşlanan makarnalar süzülür, büyük dikdörtgen borcama yarısı döşenir.
- Hazırlanan mantarlı tavuklu harcın tümü üzerine eklenerek yayılır.
- Rende kaşarın yarısı bu harcın üzerine serpilir, kalan makarna üzerine eklenir.
- En üste beşamel sosun hepsi her yere gelecek şekilde yayılır ve kalan kaşarlar sosun üzerine serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder