27 Ağustos 2020 Perşembe

Teremyağlı Et Fajita Tarifi

Teremyağlı Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana eti
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil sivri biber
  • 2 çarliston biber

Teremyağlı Et Fajita Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle biberleri yıkayalım ve çekirdeklerini temizleyelim.
  2. Hepsini serçe parmağından daha ince olacak şekilde uzun uzun doğrayalım.
  3. Etlerimizi de ince uzun şekilde doğrayalım.
  4. Tavamızda yarım yemek kaşığı teremyağını eritelim.
  5. Ocağın altını iyice açıp tavayı 20 saniye kadar ısıtalım.
  6. İyice ısınan tavaya etlerimizi koyalım.
  7. Birkaç tur çevirip etleri mühürleyelim.
  8. Üzerine biberlerimizi ekleyelim.
  9. Yüksek ateşte soteleyelim.
  10. Wok tavamıza 1 buçuk yemek kaşığı teremyağı alalım.
  11. Eritip iyice ısıttığımız tavaya etleri ve biberleri aktaralım.
  12. Orta ateşte karıştırarak 10 dakika soteleyelim.
  13. Teremyağlı et fajita servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder