Teremyağlı Et Fajita Tarifi
Teremyağlı Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dana eti
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 2 kırmızı biber
- 2 yeşil sivri biber
- 2 çarliston biber
Teremyağlı Et Fajita Tarifi Yapılışı
- Öncelikle biberleri yıkayalım ve çekirdeklerini temizleyelim.
- Hepsini serçe parmağından daha ince olacak şekilde uzun uzun doğrayalım.
- Etlerimizi de ince uzun şekilde doğrayalım.
- Tavamızda yarım yemek kaşığı teremyağını eritelim.
- Ocağın altını iyice açıp tavayı 20 saniye kadar ısıtalım.
- İyice ısınan tavaya etlerimizi koyalım.
- Birkaç tur çevirip etleri mühürleyelim.
- Üzerine biberlerimizi ekleyelim.
- Yüksek ateşte soteleyelim.
- Wok tavamıza 1 buçuk yemek kaşığı teremyağı alalım.
- Eritip iyice ısıttığımız tavaya etleri ve biberleri aktaralım.
- Orta ateşte karıştırarak 10 dakika soteleyelim.
- Teremyağlı et fajita servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder