2 Ağustos 2020 Pazar

Vegan Pankek Tarifi

Vegan Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 cup tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 2 cup soya, badem, yulaf veya herhangi bir vegan süt
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu ( öğütülmüş)
  • 6 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı bal veya pekmez
  • Zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı

Vegan Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Ilk olarak keten tohumu ve suyu karıştırıp 5 dk bekletiyoruz.
  2. Bunu yumurta yerine kullanacağız o yüzden jelleşmesi için bekliyoruz.
  3. Kuru malzemelerimizi bir kapta, sıvı malzemelerimizi ( keten tohumu ve su dahil ) ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
  4. Kuru ve sıvı karşımları birleştiriyoruz bir kapta.
  5. Ben genelde kuru malzemeyi karıştırarak sıvı malzemeyi ekliyorum.
  6. Yapışmaz bir tavada veya çok az yağ kullanarak pişiriyoruz  pankeklerimizi.
  7. Benim ufak tek pişirimlik pankek makinam var, onunla pişirdim.
  8. Yaklaşık 12 tane pankek çıkıyor bu tarifle.
  9. İsterseniz waffle da yapabilirsiniz bu tarifle.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder