Vegan Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 cup tam buğday unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 2 cup soya, badem, yulaf veya herhangi bir vegan süt
- 2 yemek kaşığı keten tohumu ( öğütülmüş)
- 6 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı bal veya pekmez
- Zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı
Vegan Pankek Tarifi Yapılışı
- Ilk olarak keten tohumu ve suyu karıştırıp 5 dk bekletiyoruz.
- Bunu yumurta yerine kullanacağız o yüzden jelleşmesi için bekliyoruz.
- Kuru malzemelerimizi bir kapta, sıvı malzemelerimizi ( keten tohumu ve su dahil ) ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
- Kuru ve sıvı karşımları birleştiriyoruz bir kapta.
- Ben genelde kuru malzemeyi karıştırarak sıvı malzemeyi ekliyorum.
- Yapışmaz bir tavada veya çok az yağ kullanarak pişiriyoruz pankeklerimizi.
- Benim ufak tek pişirimlik pankek makinam var, onunla pişirdim.
- Yaklaşık 12 tane pankek çıkıyor bu tarifle.
- İsterseniz waffle da yapabilirsiniz bu tarifle.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder