Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Yeterli miktarda su
- 100 gram kıyma
- Tuz, karabiber, bir tutam maydanoz
Çorba için gerekli diğer malzemeler;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz-nane
Yüksük Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak mantısını hazırlayalım. Eğer dondurucunuzda hazır mantınız varsa onu da kullanabilirsiniz 🤗.
- Uygun bir kabın içinde un, tuz ve yumurtayı alıyoruz.
- Suyu yavaş yavaş kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğuruyoruz.
- İnce kıyılmış maydanozları, tuz ve karabiberi kıymanın içine ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamurları küçük kare şeklinde kesiyoruz.
- Kıyma harcından parçalar kopararak hamurun içine koyup uçları kapatıyoruz.
- Tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağ̆ı alıp salçayı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
- 2, 5 su bardağı kadar kaynamış suyu ilave ediyoruz. ( eksik gelirse ekleyebilirsiniz) sarımsağı rendeliyoruz.
- Ardından hazırlamış olduğumuz mantıyı, haşlanmış nohutu, tuzu, ve pulbiberi ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Eğer et suyunuz varsa bir bardak kadar et suyu ilave edebilirsiniz.
- Mantılar piştikten sonra çorbanız hazır.
- Limon suyunu sıkıp ocağı kapatıyoruz🤗üzerine nane ilavesi yaparak servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder