16 Ağustos 2020 Pazar

Yüksük Çorbası Tarifi

 

Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yeterli miktarda su
  • 100 gram kıyma
  • Tuz, karabiber, bir tutam maydanoz

Çorba için gerekli diğer malzemeler;

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz-nane

Yüksük Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak mantısını hazırlayalım. Eğer dondurucunuzda hazır mantınız varsa onu da kullanabilirsiniz 🤗.
  2. Uygun bir kabın içinde un, tuz ve yumurtayı alıyoruz.
  3. Suyu yavaş yavaş kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğuruyoruz.
  4. İnce kıyılmış maydanozları, tuz ve karabiberi kıymanın içine ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Hamurları küçük kare şeklinde kesiyoruz.
  6. Kıyma harcından parçalar kopararak hamurun içine koyup uçları kapatıyoruz.
  7. Tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağ̆ı alıp salçayı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  8. 2, 5 su bardağı kadar kaynamış suyu ilave ediyoruz. ( eksik gelirse ekleyebilirsiniz) sarımsağı rendeliyoruz.
  9. Ardından hazırlamış olduğumuz mantıyı, haşlanmış nohutu, tuzu, ve pulbiberi ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  10. Eğer et suyunuz varsa bir bardak kadar et suyu ilave edebilirsiniz.
  11. Mantılar piştikten sonra çorbanız hazır.
  12. Limon suyunu sıkıp ocağı kapatıyoruz🤗üzerine nane ilavesi yaparak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder