16 Ağustos 2020 Pazar

Patates Püreli Nefis Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püreli Nefis Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 4 adet patates
  • 100 ml çay bardağı ile 1 çay bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve az karabiber

Tavuk sote için;

  • 1 paket tavuk göğsü veya kemikleri alınmış but (sotelik doğranmış)
  • Tavukları marine etmek için 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı süt
  • 1 baş soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça (domates-biber karışık kullandım)
  • Tuz, karabiber ve pul biber
  • Üzerine dilediğiniz miktarda rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Püreli Nefis Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra sıcakken tereyağı, süt, tuz ve biber ilavesiyle püre haline getirin.
    2. Püreyi küçük boy bir fırın kabına döşeyin.
    3. Uygun bir tavayı ısıtıp birkaç saat boyunca marine ettiğiniz tavukları süzmeden yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Ara ara ocağın altını kısarak tavuklar suyunu salıp çekene dek pişirin.
    4. Yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
    5. Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin.
    6. Suyunu çekene dek pişirip tuz ile baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
    7. Tavukları patates püresinin üzerine yayıp rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle 180 derecede ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar tutun ve sıcakken servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder