Patates Püreli Nefis Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 4 adet patates
- 100 ml çay bardağı ile 1 çay bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve az karabiber
Tavuk sote için;
- 1 paket tavuk göğsü veya kemikleri alınmış but (sotelik doğranmış)
- Tavukları marine etmek için 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı süt
- 1 baş soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça (domates-biber karışık kullandım)
- Tuz, karabiber ve pul biber
- Üzerine dilediğiniz miktarda rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Nefis Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra sıcakken tereyağı, süt, tuz ve biber ilavesiyle püre haline getirin.
- Püreyi küçük boy bir fırın kabına döşeyin.
- Uygun bir tavayı ısıtıp birkaç saat boyunca marine ettiğiniz tavukları süzmeden yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Ara ara ocağın altını kısarak tavuklar suyunu salıp çekene dek pişirin.
- Yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin.
- Suyunu çekene dek pişirip tuz ile baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Tavukları patates püresinin üzerine yayıp rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle 180 derecede ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar tutun ve sıcakken servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder