23 Ağustos 2020 Pazar

Yumurtalı Ekmek (Balık Ekmek) Tarifi

Yumurtalı Ekmek (Balık Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 10 yemek kaşığı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz biber(isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Somun ekmek
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Yumurtalı Ekmek (Balık Ekmek) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtaları bir kaba kırıyoruz.
  2. Güzelce çırptıktan sonra üzerine süt ,karabiber ve toz biberi ekliyoruz. Güzelce çırpıyorum.
  3. Ekmeklerimizi ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimliyoruz.
  4. Yağımızı iyice kızdırıyoruz (püf noktası bu ) aksi halde ekmeginiz yağ çeker.
  5. Ekmek dilimlerini hazırladığımız yumurta harcını batırıp kızgın yağımıza atıyoruz iki taraflı kızlarında çıkarıyoruz afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder