Yumurtalı Ekmek (Balık Ekmek) Tarifi
Yumurtalı Ekmek (Balık Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 10 yemek kaşığı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz biber(isteğe bağlı)
- Tuz
- Somun ekmek
- 1 su bardağı sıvı yağ
Yumurtalı Ekmek (Balık Ekmek) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurtaları bir kaba kırıyoruz.
- Güzelce çırptıktan sonra üzerine süt ,karabiber ve toz biberi ekliyoruz. Güzelce çırpıyorum.
- Ekmeklerimizi ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimliyoruz.
- Yağımızı iyice kızdırıyoruz (püf noktası bu ) aksi halde ekmeginiz yağ çeker.
- Ekmek dilimlerini hazırladığımız yumurta harcını batırıp kızgın yağımıza atıyoruz iki taraflı kızlarında çıkarıyoruz afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder