Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk but ızgara
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri karıştırarak tavuk için marine sosu hazırlayın ve tavuğu bu sosta 4-5 saat dinlendirin.
- Dinlenen tavuğu dış kısmı tencereye gelecek şekilde iyice kızdırdığınız tencereye dizin, kapağını kapatın ve tencerenin altını tamamen kısın.
- Kısık ateşte tavuk kendi suyunu salıp çekene kadar (1-1. 5 saat sürüyor) pişirin.
- Suyunu çekince altını açın ve tavuğun diğer tarafını kızartın.
- Bekleme süresi biraz fazla görünse de beklemeye değer şekilde kokusuz, yumuşacık ve lezzetli bir tavuk oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder