20 Ağustos 2020 Perşembe

Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi

 

Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk but ızgara
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Yumuşacık Baharatlı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırarak tavuk için marine sosu hazırlayın ve tavuğu bu sosta 4-5 saat dinlendirin.
  2. Dinlenen tavuğu dış kısmı tencereye gelecek şekilde iyice kızdırdığınız tencereye dizin, kapağını kapatın ve tencerenin altını tamamen kısın.
  3. Kısık ateşte tavuk kendi suyunu salıp çekene kadar (1-1. 5 saat sürüyor) pişirin.
  4. Suyunu çekince altını açın ve tavuğun diğer tarafını kızartın.
  5. Bekleme süresi biraz fazla görünse de beklemeye değer şekilde kokusuz, yumuşacık ve lezzetli bir tavuk oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder