8 Ağustos 2020 Cumartesi

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi

 

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram barbunya ( taze )
  • 1 adet kuru soğan ( ortaboy)
  • 2 adet domates ( rende )
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet havuç

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

  1. Barbunya haşlanınca suyunun kapkara olduğunu göreceksiniz. Bu rengi servisimizde görmek istemeyiz. Zaten çok da gaz yapar. Bu suyu döküp pamuk gibi barbunyalarımızı pişirebiliriz.
  2. Piştikten sonra tencerede kapağı kapalı şekilde soğutalım. Üzeri açık soğutmayın kuruma yapıyor.
  3. Buzdolabında iki üç gün duruyor. Daha fazla bekletmeyin barbunya çabuk ekşiyenler arasında.
  4. Hazır mevsimiyken ayıklayıp derin dondurucuya atmayı unutmayın.
  5. Ayıklayıp, yıkıyoruz suyu süzülene kadar bekleyip tek pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koyup havasını elimizle bastırarak alıyoruz.
  6. Taze barbunya ayıklanıp yıkanır.
  7. Üzerini iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave edelim.
  8. Kaynadıktan sonra on dakika haşlayıp süzelim.
  9. Başka bir tencerede kuru soğan ve havucu zeytinyağında kavuralım.
  10. Rendelenmiş domates, haşlanıp süzülmüş barbunyalar, tuz, ve toz şekerini ekleyelim.
  11. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
  12. Kaynayıncaya kadar orta ateşte sonrasında kısık ateşte pişirelim.
  13. Pişen barbunyaları kapağı kapalı şekilde tencerede soğutalım ki iyice özleşsin sonrasında servis tabağına alabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder