Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram barbunya ( taze )
- 1 adet kuru soğan ( ortaboy)
- 2 adet domates ( rende )
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet havuç
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
- Barbunya haşlanınca suyunun kapkara olduğunu göreceksiniz. Bu rengi servisimizde görmek istemeyiz. Zaten çok da gaz yapar. Bu suyu döküp pamuk gibi barbunyalarımızı pişirebiliriz.
- Piştikten sonra tencerede kapağı kapalı şekilde soğutalım. Üzeri açık soğutmayın kuruma yapıyor.
- Buzdolabında iki üç gün duruyor. Daha fazla bekletmeyin barbunya çabuk ekşiyenler arasında.
- Hazır mevsimiyken ayıklayıp derin dondurucuya atmayı unutmayın.
- Ayıklayıp, yıkıyoruz suyu süzülene kadar bekleyip tek pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koyup havasını elimizle bastırarak alıyoruz.
- Taze barbunya ayıklanıp yıkanır.
- Üzerini iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave edelim.
- Kaynadıktan sonra on dakika haşlayıp süzelim.
- Başka bir tencerede kuru soğan ve havucu zeytinyağında kavuralım.
- Rendelenmiş domates, haşlanıp süzülmüş barbunyalar, tuz, ve toz şekerini ekleyelim.
- Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
- Kaynayıncaya kadar orta ateşte sonrasında kısık ateşte pişirelim.
- Pişen barbunyaları kapağı kapalı şekilde tencerede soğutalım ki iyice özleşsin sonrasında servis tabağına alabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder