Akşama Ne Pişirsem Diye Düşünenler Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğsü
Marinesi için:
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 diş sarımsak
Domates sos için:
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 domates
- Tuz
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- Kekik
Sarımsaklı yoğurt için:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Akşama Ne Pişirsem Diye Düşünenler Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz ve uygun bir kaba alıyoruz.
- Tavuğun üzerine yukarıda belirttiğim marine malzemelerinin tamamını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini streç filmle kapatarak 1-1, 5 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Diğer tarafta patatesin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz ve kızgın yağda patatesi kızartıyoruz.
- Patates kızardıktan sonra kağıt havlu sevdiğimiz bir tabağa alabiliriz.
- Domates sosu için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını uygun bir tavaya alarak üzerine rendelediğimiz 1 adet domatesi ve yarım çay kaşığı kadar tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Orta ateşte domateslerin çok az suyu kalıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında 1 dolu tatlı kaşığı domates salçasını ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
- Son olarak ocaktan almadan önce az miktarda kekik ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt için uygun kaseye yoğurdu alıyoruz, üzerine 1 diş sarımsağı eziyoruz ve az miktarda tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
- Marine olan tavuğu dolaptan çıkarıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp kızdırdığımız tavaya ekliyoruz ve rengi dönünceye kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Rengi döndükten sonra suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak tavuğu pişiriyoruz.
- Bütün malzemeler hazır.
- Servis tabağının en altına patatesleri, üzerine sarımsaklı yoğurdu, onun üzerine domates sosu ve en üste tavukları sıralıyoruz.
- Tavukların üzerine eklemek için isterseniz az miktarda sostan ayırabilirsiniz. Lokum gibi kıvamıyla nefis tavuklu çökertmemiz hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder