Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Bulgur köftesi için;
- 1 su bardağı köftelik bulgur (yarısını esmer bulgur olarak kullandım çünkü yetmedi )
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Birer çay kaşığı pul biber, ve karabiber
- 1 silme kaşığı kimyon
Domates sosu için;
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet domates rendesi
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Tuz
- Yoğurtlu patlıcan salatası için:
- 2 adet büyük patlıcan
- 1 kase yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar ocakta veya fırında közlenir. Közlenen patlıcanların kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır.
- Patlıcan, yoğurt, sarımsak ve biraz tuz ekleyerek iyice karıştırılır.
- Bulgur köftesi için uygun bir kaba bulgurları alalım ve üzerine sıcak suyu dökerek kapağını kapatalım.
- Bulgurların suyu çekip şişmesi için 10-15 dakika bekletelim.
- Daha sonra yumurta, rendelenmiş sarımsak, un, biber salçasını, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- Eğer çok katı olursa biraz su ilavesi yapabilirsiniz. Elinize çok hafif ıslatıp köfte harcından küçük parçalar kopartıp minik toplar yuvarlayın.
- Köfteleri koyduğunuz tabağı veya tepsiyi hafif unlayın ki birbirine yapışmasın.
- Köfteler bittiğinde kaynayan tuzlu su içerisinde 15-20 dk haşlanır. (pişen köfteler suyun üzerine çıkıyor)
- Haşlanan köfteler süzgece alınır ve suyu iyice süzülür. Ayrı bir tava içerisine tereyağ ve zeytinyağ alınır ve eritilir.
- Domates rendesi eklenir ve 1-2 dakika pişirilir. Salçada eklenip kavrulur.
- En son köfteler eklenir ve karıştırarak sotelenir sonra ocaktan alınır.
- Köz patlıcanlı yoğurt servis tabağına alınır üzerine köfteler koyulur.
- Tavada kalan sos üzerine gezdirilir ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis edilir.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder