2 Eylül 2020 Çarşamba

Antep Tava Tarifi

Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına göre tavuk baget( kazanınıza açtırın)
  • 4,5 adet patates
  • 3,4 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

Antep Tava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm malzemeleri güzelce yıkayıp, soyuyoruz.
  2. Patates, kuru soğan, biber, domates tüm malzemeleri elma dilim şeklinde doğrayalım.
  3. Sarımsaklar diş diş kullanılacak.
  4. Sonrasında büyükçe bir kabın içinde tüm malzemeyi harmanlayın.
  5. Üzerine tüm baharatları ve suda erittiğiniz salçayı da yağıda ekleyin ve fırın tepsisine dizin.
  6. 200 derece fırında 45 dk kadar pişirin.
Oldukça kolay ve lezzetli bir ana yemek olacaktır. Afiyetle kalın ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder