2 Eylül 2020 Çarşamba

Teremyağlı Peynirli Poğaça Tarifi

Teremyağlı Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 75 gram teremyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz, kontrollü
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
İçine;
  • Beyaz peynir
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Teremyağlı Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce teremyağımızı oda ısısında bekletiyoruz.
  2. Derin bir kap içinde diğer malzemelerimizi ekleyerek teremyağını da koyarak ne katı ne yumuşak normal bir hamur haline getiriyoruz .
  3. Elimize küçük parçalar alarak içine bir parça peynir koyarak ağızlarını kapatıyoruz.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizerek üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serperek fırına veriyoruz.
  5. 180 derece de pişiriyoruz 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder