Teremyağlı Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 75 gram teremyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz, kontrollü
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
İçine;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Teremyağlı Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk önce teremyağımızı oda ısısında bekletiyoruz.
- Derin bir kap içinde diğer malzemelerimizi ekleyerek teremyağını da koyarak ne katı ne yumuşak normal bir hamur haline getiriyoruz .
- Elimize küçük parçalar alarak içine bir parça peynir koyarak ağızlarını kapatıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizerek üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serperek fırına veriyoruz.
- 180 derece de pişiriyoruz 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder