1 Eylül 2020 Salı

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 subardağı buğday
  • 1.5 su bardağı nohut
  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı kuru incir(doğranmış)
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kayısı (doğranmış
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı badem
  • 1 tane orta boy elma
  • 1 tane portakalın kabuğu (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı gül suyu
  • 3-4 tane karanfil
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 3 su bardağı şeker
Süslemesi için;
  • Toz antep fıstığı
  • Toz badem
  • Nar
  • Hindistan cevizi
  • Kuru kayısı

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı nohut ve fasülyeyi akşamdan sıcak suyla ıslatıp 15 dakika haşladım.
  2. Büyük tencereye buğdayı ,nohutu ,fasülyeyi atıp üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koydum ,10 dakika kaynattım.
  3. Sonra üzümü, kayısı ,kuş üzümünü, fındık ,bademi şekeri atıp karıştırdım.
  4. 10 dakika daha kaynadıktan sonra gül suyunu ,karanfili, tarçını ,atıp biraz daha kaynattım.
  5. Elma ve portakal kabuğunuda attım .10 dk daha kaynattım.
  6. En son inciri attım ve 1 su bardağı sütü de koyup 10 dk daha kaynatıp ocaktan alıp kaselere koydum.
  7. Süslemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz afiyet olsun👍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder