Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 3 subardağı buğday
- 1.5 su bardağı nohut
- 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı kuru incir(doğranmış)
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı kayısı (doğranmış
- Yarım su bardağı kuş üzümü
- Yarım su bardağı badem
- 1 tane orta boy elma
- 1 tane portakalın kabuğu (doğranmış)
- 3 yemek kaşığı gül suyu
- 3-4 tane karanfil
- 1 tane çubuk tarçın
- 3 su bardağı şeker
Süslemesi için;
- Toz antep fıstığı
- Toz badem
- Nar
- Hindistan cevizi
- Kuru kayısı
Aşure Tarifi Yapılışı
- Buğdayı nohut ve fasülyeyi akşamdan sıcak suyla ıslatıp 15 dakika haşladım.
- Büyük tencereye buğdayı ,nohutu ,fasülyeyi atıp üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koydum ,10 dakika kaynattım.
- Sonra üzümü, kayısı ,kuş üzümünü, fındık ,bademi şekeri atıp karıştırdım.
- 10 dakika daha kaynadıktan sonra gül suyunu ,karanfili, tarçını ,atıp biraz daha kaynattım.
- Elma ve portakal kabuğunuda attım .10 dk daha kaynattım.
- En son inciri attım ve 1 su bardağı sütü de koyup 10 dk daha kaynatıp ocaktan alıp kaselere koydum.
- Süslemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz afiyet olsun👍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder