Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı fasulye
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı fıstık
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 3,5 su bardağı şeker
Üzerini süslemek için
- Ceviz
- Hindistan cevizi
- Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı
- İlk olarak buğdayı bir taşım kaynatıp suyunu süzüyoruz. (bu işlemi yaparsak rengi daha güzel olur aşurenin)
- Tekrar su koyup tekrar bir taşım kaynatıp ocaktan alıp sabaha kadar bekletiyoruz bu şekilde.
- Nohutu az tuzlu suya ıslatıyoruz.
- Fasulyeyi de bir taşım kaynatıp onuda ağzı kapalı şekilde sabaha kadar bekletiyoruz.
- Sabah fasulye ve nohutu yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Buğdayın üzerine biraz daha su ekleyip ocağa alıyoruz.
- Pirinci de ekliyoruz.
- Üzerine 15 dk kaynatıyoruz. Bu arada karanfilin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Uzumu güzelce yıkayıp sıcak suya koyup bekletiyoruz.
- Kayısıları yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.
- Pişen buğdaya nohut fasulyeyi ekleyip 10 dk kaynatıyoruz
- Sonra kayısı ve üzümü ekliyoruz bu aşamada suyu azalırsa sıcak su ilave ediyoruz. 5 dk daha kaynatıp karanfil suyunu süzüyoruz ve ilave ediyoruz.
- 1 bardak sütü de bu aşamada ilave edip karıştırıyoruz. 5 dk sonra şekeri ilave edip 10 dk daha kaynatıyoruz ve aşuremiz hazır.Süslemesi tamamen size kalmış. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🍁.Yılın en sevdiğim zamanı aşure ayı 😋çok şükür bu yılda yapıp dağıtmak kısmet oldu🤲
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder