Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo aşurelik buğday (3 su bardağı geliyor)
- 1 çay bardağı pirinç
- Bir kase nohut (Aksamdan ıslatın)
- 1 kase fasulye (Aksamdan ıslatın)
- 1 kase üzüm
- 1 kase doğranmış kayısı
- 1 kase doğranmış incir
- 3 adet elma
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı şeker (Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- Bir portakal kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
- 4 buçuk litre su
Üzeri İçin
- Ceviz, fındık, fıstık
- İstediğiniz kuruyemişle süsleyebilirsiniz
Aşure Tarifi Yapılışı
- Buğdayı güzelce yıkayıp üzerine 3 parmak geçecek kadar sıcak şu koyup 2 dakika kaynatıp altını kapatın.
- Tencerenin kapağını kapatın. Sabaha kadar şişsin.
- Islanan nohut ve fasulyeyi düdüklüde ayrı ayrı 10 dakika pişirin.
- İnciri, üzümü ve kayısı sıcak suya ıslatın.
- Tencereye 4 lt su koyun kaynayınca içine ıslattığınız buğdayı ve yıkadığınız pirinci dökün yarım saat pişirin.
- Sonra haşladığınız fasulye ile nohutu koyup 15 dakika daha kaynatın kayısı ve üzümü koyup 10 dakika daha kaynatın.
- Doğradığınız elma, portakal kabuğu, sütü ve şekeri ilave edin.
- Eğer seviyorsanız bu aşama da fındık fıstığı katabilirsiniz ben üzerinde kullanıyorum. 10 dakika daha kaynatın.
- Suyuna bakın az ise biraz sıcak su ilave edin. Şekerini damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz.
- Altını kapatıp inciri ilave edip karıştırın. İnciri önceden atarsanız aşurenizin rengi kararır.
- Biraz dinlendirin, sonra kaselere alıp istediğiniz gibi süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder