8 Eylül 2020 Salı

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo aşurelik buğday (3 su bardağı geliyor)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Bir kase nohut (Aksamdan ıslatın)
  • 1 kase fasulye (Aksamdan ıslatın)
  • 1 kase üzüm
  • 1 kase doğranmış kayısı
  • 1 kase doğranmış incir
  • 3 adet elma
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı şeker (Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Bir portakal kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
  • 4 buçuk litre su
Üzeri İçin
  • Ceviz, fındık, fıstık
  • İstediğiniz kuruyemişle süsleyebilirsiniz

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı güzelce yıkayıp üzerine 3 parmak geçecek kadar sıcak şu koyup 2 dakika kaynatıp altını kapatın.
  2. Tencerenin kapağını kapatın. Sabaha kadar şişsin.
  3. Islanan nohut ve fasulyeyi düdüklüde ayrı ayrı 10 dakika pişirin.
  4. İnciri, üzümü ve kayısı sıcak suya ıslatın.
  5. Tencereye 4 lt su koyun kaynayınca içine ıslattığınız buğdayı ve yıkadığınız pirinci dökün yarım saat pişirin.
  6. Sonra haşladığınız fasulye ile nohutu koyup 15 dakika daha kaynatın kayısı ve üzümü koyup 10 dakika daha kaynatın.
  7. Doğradığınız elma, portakal kabuğu, sütü ve şekeri ilave edin.
  8. Eğer seviyorsanız bu aşama da fındık fıstığı katabilirsiniz ben üzerinde kullanıyorum. 10 dakika daha kaynatın.
  9. Suyuna bakın az ise biraz sıcak su ilave edin. Şekerini damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz.
  10. Altını kapatıp inciri ilave edip karıştırın. İnciri önceden atarsanız aşurenizin rengi kararır.
  11. Biraz dinlendirin, sonra kaselere alıp istediğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder