8 Eylül 2020 Salı

Teremyağlı Mantarlı Spagetti Tarifi

Teremyağlı Mantarlı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti
  • 100 gram dana kıyma
  • 100 gram kültür mantarı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 kuru soğan
  • 1 yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Teremyağlı Mantarlı Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Spagettimizi pişirmek için 2 lt suyu ocağa alıyoruz, suyuna 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz.
  2. Kaynayan suya spagettiyi atıp paketin üzerindeki pişme süresini ve damak zevkimizi dikkate alarak pişiriyoruz.
  3. Ben fazla pişmiş sevdiğim için tüm makarnaları paketin üzerinde önerilen pişme süresinden 3 dakika kadar fazla pişiriyorum.
  4. Diğer yanda küçük küçük doğradığımız soğan, yeşil biber ve kıymayı kavuruyoruz.
  5. Dilimlediğimiz mantar ve kapya biber, ve baharatları sosumuza ekleyip 5 dakika kadar çeviriyoruz.
  6. İyice yumuşayan spagettimizi süzüp hazırladığımız sosla karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder