Teremyağlı Mantarlı Spagetti Tarifi
Teremyağlı Mantarlı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket spagetti
- 100 gram dana kıyma
- 100 gram kültür mantarı
- 1 adet kapya biber
- 1 kuru soğan
- 1 yeşil biber
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Teremyağlı Mantarlı Spagetti Tarifi Yapılışı
- Spagettimizi pişirmek için 2 lt suyu ocağa alıyoruz, suyuna 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz.
- Kaynayan suya spagettiyi atıp paketin üzerindeki pişme süresini ve damak zevkimizi dikkate alarak pişiriyoruz.
- Ben fazla pişmiş sevdiğim için tüm makarnaları paketin üzerinde önerilen pişme süresinden 3 dakika kadar fazla pişiriyorum.
- Diğer yanda küçük küçük doğradığımız soğan, yeşil biber ve kıymayı kavuruyoruz.
- Dilimlediğimiz mantar ve kapya biber, ve baharatları sosumuza ekleyip 5 dakika kadar çeviriyoruz.
- İyice yumuşayan spagettimizi süzüp hazırladığımız sosla karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder