1 Eylül 2020 Salı

Ayçiçeği Çeğirdeği Nasıl Kavrulur? Tarifi

Ayçiçeği Çeğirdeği Nasıl Kavrulur? Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase ayçiçeği çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Ayçiçeği Çeğirdeği Nasıl Kavrulur? Tarifi Yapılışı

  1. Çekirdekler yıkanıp süzgeçte süzülür.
  2. Kâğıt peçete ile kurulayarak derin bir kaba alınır.
  3. Üzerine un ve tuz eklenerek iyice karıştırılır.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulur.
  5. 180 derece fırında arada karıştırılarak yaklaşık 40 dakika kavrulur.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder