Kolay Aşure Tarifi
Kolay Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı buğday
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 su bardağı nohut
- 1 su bardağı çiğ fındık
- 1 su bardağı çiğ badem
- 200 gram kuru üzüm
- 200 gram kuru kayısı
- 100 gram kuş üzümü
- 200 gram ceviz içi
- 5 adet karanfil
- Karanfili kaynatmak için 1 çay bardağı su
Kolay Aşure Tarifi Yapılışı
- Akşamdan nohut, fasulye ve aşurelik buğdayı ıslatalım. Ben bu ürünleri tarım kredi kooperatifinden temin ettim.
- Sabah olunca aşurelik buğdayı yıkadım bir taşım kaynattım. Sonra süzdüm.
- Sonra üzerine kaynar su döktüm ve haşlamaya devam ettim.
- Bu arada iki ayrı tencerede nohut ve fasülyeyi haşlamaya başladım.
- Tadına bakarak dişe dokunur vaziyette haşlanmalarını sağladım.
- Nohut ve fasülye haşlanınca soğuk suyla yıkayıp süzdürüp buğdayın olmasını bekledim.
- Buğdayın pişme aşamasını beklerken kuru yemişlerimi doğrayıp kaynar su içerisinde beklettim.
- Fındık ve bademi de ayrı kapta kaynar su içerisine koyup bekletip kabuklarını soydum.
- 5 adet karanfili 1 çay bardağı su ile 2 dakika kaynatıp süzdüm.
- Buğdayımız yumuşayınca içine nohut ve fasülye katıp 10 dakika kaynattım.
- İçerisine süzdürdüğüm kuru yemişleri, fındık bademi ve karanfil suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynattım.
- Bu arada yan tarafta kaynar suyum hep hazırdı azaldıkça eklemeye devam ettim.
- En 3 su bardağı şekeri ekleyip 10 dakika daha kaynatıp servis tabaklarına paylaştırdım.
- Elimden geldiğince en basit haliyle anlatmaya çalıştım. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder