1 Eylül 2020 Salı

Kolay Aşure Tarifi

Kolay Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı çiğ fındık
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 200 gram kuru üzüm
  • 200 gram kuru kayısı
  • 100 gram kuş üzümü
  • 200 gram ceviz içi
  • 5 adet karanfil
  • Karanfili kaynatmak için 1 çay bardağı su

Kolay Aşure Tarifi Yapılışı


  1. Akşamdan nohut, fasulye ve aşurelik buğdayı ıslatalım. Ben bu ürünleri tarım kredi kooperatifinden temin ettim.
  2. Sabah olunca aşurelik buğdayı yıkadım bir taşım kaynattım. Sonra süzdüm.
  3. Sonra üzerine kaynar su döktüm ve haşlamaya devam ettim.
  4. Bu arada iki ayrı tencerede nohut ve fasülyeyi haşlamaya başladım.
  5. Tadına bakarak dişe dokunur vaziyette haşlanmalarını sağladım.
  6. Nohut ve fasülye haşlanınca soğuk suyla yıkayıp süzdürüp buğdayın olmasını bekledim.
  7. Buğdayın pişme aşamasını beklerken kuru yemişlerimi doğrayıp kaynar su içerisinde beklettim.
  8. Fındık ve bademi de ayrı kapta kaynar su içerisine koyup bekletip kabuklarını soydum.
  9. 5 adet karanfili 1 çay bardağı su ile 2 dakika kaynatıp süzdüm.
  10. Buğdayımız yumuşayınca içine nohut ve fasülye katıp 10 dakika kaynattım.
  11. İçerisine süzdürdüğüm kuru yemişleri, fındık bademi ve karanfil suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynattım.
  12. Bu arada yan tarafta kaynar suyum hep hazırdı azaldıkça eklemeye devam ettim.
  13. En 3 su bardağı şekeri ekleyip 10 dakika daha kaynatıp servis tabaklarına paylaştırdım.
  14. Elimden geldiğince en basit haliyle anlatmaya çalıştım. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder