Bamya Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo uzun ve iri bamya
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır unu(veya galeta unu )
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Haşlamak için:
- Su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
Kızartma için:
- Sıvı yağ
Bamya Kızartması Tarifi Yapılışı
- Bamyaların sap kısımlarını kesin ve tuzlu limonlu suda bir kaç dakika bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan bamyaları sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk veya buzlu suya batırıp çıkarın ve süzün.
- Ksğıt havlu ile güzelce bamyaları kurulayın 3 ayrı kaselere un, çırpılmış yumurta ve mısır ununu koyun.
- Sırasıyla bamyaları önce una sonra tuz ile çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayın.
- Kızgın yağda bamyalar pembeleşinceye kadar kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın. Sarımsaklı süzme yoğurt eşliğinde servis yapın.
Not ;sebzeleri az pişmiş seviyorsanız harşlama dan yapın benim gibi. Ama eşim iyi pişmiş yediği için benim bamyalarımı yemedi. Ben afiyetle yedim una ve yumurtaya bulayınca içi tam pişmemiş dedi sizinde bazen yaptıklarınızı beğenmeyenler çıkıyormu. Ben harşlamadan yaptım damak zevkinize göre yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder