Tavuk Suyundan Havuçlu Kıtır Ekmekli Çorba Tarifi
Tavuk Suyundan Havuçlu Kıtır Ekmekli Çorba Tarifim İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk budu
- 1 tane havuç
- 1 baş soğan
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Kekik
- Fesleğen
- 1 dilim bayat ekmek
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk Suyundan Havuçlu Kıtır Ekmekli Çorba Tarifim Yapılışı
- Düdüklü tencereme tavuk budu havuç bütün doğa üçe böldüğüm havucu ve bir diş sarımsağı koydum üzerine de yeterince su kaynattım (tavuk budunu tiftikleyip başka bir yemekte kullandım)
- Başka uygun bir çorba tenceresine bir yemek kaşığı tereyağı bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı unu ekleyip un pembeleşene kadar kavurdum.
- Üzerine bir su bardağı su ve düdüklüde başladığım havuç soğan sarımsak ve tavuk suyunu ilave edip kaynattım. 5 dakika kaynattıktan sonra bilendir ile pürüzsüz kıvam olana kadar çırptım be bir çay kaşığı tuz ekledim ve çorban hazır oldu.
- Bayat ekmeklerimi küçük küp şeklinde kestim küçük bir sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağı koyup erittim.
- Üzerine ekmekleri ekledim güzelce kızarttım ve kızaran ekmeklerin altını kapatınca üzerlerine bir çay kaşığı kekik ekledim.
- Çorbamı kaselere doldurdum. Çorbamın üzerine taze fesleğen yaprakları koydum kıtır ekmekleri de içine koydum çok güzel bir çorba oldu isterseniz krema veya süt bile ilave edebilirsiniz ölçüler az gelirse artırabilirsiniz buradaki püf nokta tavuk suyu tere yağında kızarmış kekikli ekmekler olmazsa tadını alamazsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder