Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi
Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze barbunya ( yazdan dondurucuya koyulanda olur)
- 3-4 adet domates veya konserve domates
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 2 su bardağı su
Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağında yarım ay şeklinde doğradığımız havucu kavuruyoruz .
- Daha sonra doğradığımız soğanları ilave edip soğanlara ölene kadar kavurun.
- Domates ve salçayı ekliyoruz .
- Daha sonra barbunyaları koyup tuz ve şekeri ekleyip 2 su bardağı suyunu koyup tencerenin ağzı kapalı şekilde 1 saat pişiriyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder