4 Eylül 2020 Cuma

Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi

Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze barbunya ( yazdan dondurucuya koyulanda olur)
  • 3-4 adet domates veya konserve domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 su bardağı su

Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağında yarım ay şeklinde doğradığımız havucu kavuruyoruz .
  2. Daha sonra doğradığımız soğanları ilave edip soğanlara ölene kadar kavurun.
  3. Domates ve salçayı ekliyoruz .
  4. Daha sonra barbunyaları koyup tuz ve şekeri ekleyip 2 su bardağı suyunu koyup tencerenin ağzı kapalı şekilde 1 saat pişiriyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder