6 Eylül 2020 Pazar

Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi

Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram aşurelik buğday
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 200 gram kuru kayısı
  • 200 gram kuru üzüm
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 lt su
  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı karanfil suyu
Üzerine
  • Fındık
  • Tarçın
  • Nar
  • Gül suyu

Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi Yapılışı

  1. Nohut ve fasulyeler ayrı ayrı haşlayalım.
  2. Aşurelik buğdayı yıkayalım tencereye koyalım.
  3. Üzerine kaynar su dökelim 10 dakika boyunca kaynatalım. Buğdayın suyunu süzelim ve üzerine tekrardan kaynar su dökelim. Buğdayı 50 dakika kadar haşlayım.
  4. Yumuşayan buğdayımıza haşladığımız nohutumuzu fasulyemizi, doğranmış kayısıyı kuru üzümü, ve yıkadığımız pirinci ekleyelim. 15 dakika daha kaynatalım.
  5. Şeker, tuz, sıcak süt, karabiber, fındık, ve karanfil suyumuzu ekleyelim. 15 dakika daha kaynatalım.
  6. Aşureyi kaselere bölüştürün.
  7. Aşure kaselerde biraz soğuduktan sonra üzerini fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm, kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyelim.
  8. Aşureyi pişirirken yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder