6 Eylül 2020 Pazar

Teremyağlı Neşeli Muhallebi Tarifi

Teremyağlı Neşeli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Beyaz muhallebisi için
  • 75 gram teremyağ gurme kaymaklı
  • 4 dolu yemek kaşığı un (1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker (230 ml)
  • 1 litre yarım yağlı süt
Şeftalili muhallebisi için
  • 4 adet olgun ortaboy şeftali
  • 1 .5 su bardağı su
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı teremyağ gurme kaymaklı
  • 1 çay bardağı toz şeker (130 ml)
  • Şeker miktarını şeftalinin tadına göre arttırabilirsiniz.

Teremyağlı Neşeli Muhallebi Tarifi Yapılışı


  1. Termeyağı tencereye alın ve hafif eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Sütü çırpma teli ile karıştırarak pürüzsüz bir görünüm elde edin ve şekeri ekleyin. İki dakika daha pişirin altını kapatım vanilyayı ekleyin.
  3. Ara ara karıştırarak ılıtın ve beş dakika boyunca blender ile köpük köpük olana kadar çırpın. Mikser de olur. O da yıksa hızlıca çırpma teli ile de olur.
  4. Yarım su bardağı su ile şeftalileri irice doğrayıp 15 dk kısık ateşte yumuşatın ve blenderdan geçirin.
  5. Bir bardak su ile nişastayı eritin ve şeftali püresine çırparak ekleyin.
  6. Koyulaşınca şekerini ve teremyağ gurme kaymaklıyı ekleyin ilk harı çıkana kadar tencerede karıştırın. Pütür varsa blenderdan tekrar geçirebilirsiniz.
  7. Servis kabınıza önce yarısına kadar şeftali püresi koyun ve soğuyunca da beyaz muhallebiyi ekleyin.
  8. Oda sıcağına gelince de buzdolabında iki saat kadar bekletin ve istediğiniz gibi süsleyin. Bu ölçülerde 230 ml lik 12 bardak görseldeki gibi hazır oldu.Ek malzemeler ile tat zenginleştirilebilir ama ben en sade halde tarif hazırlamayı tercih ediyorum. Beyaz muhallebisi için damla sakızı ya da beyaz çikolata çok yakışacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder