Browni Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
Çikolatalı sos için
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
İçi için
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi (İsteğe bağlı)
Üzeri için
- Toz fıstık
Browni Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir kabın içinde yumurta ve şekeri rengi dönene kadar iyice çırpıyoruz.
- Üzerine yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Üzerine ceviz ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Pişireceğimiz kaba alıp 200 derecede kürdan testiyle kontrol ederek pişiriyoruz.
- O sırada 2 su bardağı sütü ve çikolatalı sosu bir tencerede ocağa alıp pişene kadar sürekli karıştıralım.
- Piştikten sonra 2 3 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım kabuk tutmaması için 2 3 dakika da bir karıştıralım.
- Pişen kekimiz ılıyınca bir kaba alıp elimizle ufalayalım. Üzerine 2 3 yemek kaşığı süt ilave edip karıştıralım.
- Çikolatalı sosun bir kısmını ayıralım (üzerini süslemek için) geri kalabını ufaladığımız kekin üzerine dökelim.
- Üzerine cevizi ve hindistan cevizini de ilave edip karıştıralım.
- Küçük kaselerin içine streç film serip kaşık ile içine alıp elimizle şekil verelim ve üzerini de streç ile kaplayıp 2- 3 saat dondurucuda bekletelim.
- Soğuyunca tabaklara alıp üzerine kalan çikolata sosu döküp toz fıstık ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder