6 Eylül 2020 Pazar

Browni Kek Tarifi

Browni Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
Çikolatalı sos için
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu
İçi için
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi (İsteğe bağlı)
Üzeri için
  • Toz fıstık

Browni Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kabın içinde yumurta ve şekeri rengi dönene kadar iyice çırpıyoruz.
  2. Üzerine yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Üzerine ceviz ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce çırpıyoruz.
  5. Pişireceğimiz kaba alıp 200 derecede kürdan testiyle kontrol ederek pişiriyoruz.
  6. O sırada 2 su bardağı sütü ve çikolatalı sosu bir tencerede ocağa alıp pişene kadar sürekli karıştıralım.
  7. Piştikten sonra 2 3 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım kabuk tutmaması için 2 3 dakika da bir karıştıralım.
  8. Pişen kekimiz ılıyınca bir kaba alıp elimizle ufalayalım. Üzerine 2 3 yemek kaşığı süt ilave edip karıştıralım.
  9. Çikolatalı sosun bir kısmını ayıralım (üzerini süslemek için) geri kalabını ufaladığımız kekin üzerine dökelim.
  10. Üzerine cevizi ve hindistan cevizini de ilave edip karıştıralım.
  11. Küçük kaselerin içine streç film serip kaşık ile içine alıp elimizle şekil verelim ve üzerini de streç ile kaplayıp 2- 3 saat dondurucuda bekletelim.
  12. Soğuyunca tabaklara alıp üzerine kalan çikolata sosu döküp toz fıstık ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder