Tam Buğdaylı Kurabiye Tarifi
Tam Buğdaylı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ (Oda ısısında yumuşamış)
- 1,5 çay bardağı dut pekmezi
- Yarım çay bardağı süt
- Alabildiği kadar tam buğday unu
Tam Buğdaylı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağı, sütü ve pekmezi bir kaba alıp karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Sonra yağlı kağıt üzerinde hamuru merdane ile açın.
- 1 cm kalınlığında olsun hamurunuz istediğiniz şekli verip fırına verin.
- 170 derece de 10 dk. Pişirin. Kontrollü pişirin fazla kızarmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder