Çakma Özbek Pilavı Tarifi
Çakma Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı badem
- 1 tutam dere otu
- 2 kaşık zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 5 adet mantar tuz su
- 1 adet et bulyon
- 1 kase kavurma
Çakma Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinçleri tuzlu suda yarım saat beklettim sıcak suda soğanları doğrayıp biraz kavurdum .
- Havuçu, bademi ,mantarı da ilave edip kavurdum .
- Pirinçleri iyice yıkayıp ekledim .
- Tuzu bulyonu kavurmayı da ilave edip iyice kavurdum .
- Üstünü geçecek şekilde sıcak su ekleyelim.
- Tereyağ koyup pirinçler pişene kadar pişirin.
- Üstüne dere otu ekleyip demlensin, servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder