2 Eylül 2020 Çarşamba

Çakma Özbek Pilavı Tarifi

Çakma Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 tutam dere otu
  • 2 kaşık zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 adet mantar tuz su
  • 1 adet et bulyon
  • 1 kase kavurma


Çakma Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri tuzlu suda yarım saat beklettim sıcak suda soğanları doğrayıp biraz kavurdum .
  2. Havuçu, bademi ,mantarı da ilave edip kavurdum .
  3. Pirinçleri iyice yıkayıp ekledim .
  4. Tuzu bulyonu kavurmayı da ilave edip iyice kavurdum .
  5. Üstünü geçecek şekilde sıcak su ekleyelim.
  6. Tereyağ koyup pirinçler pişene kadar pişirin.
  7. Üstüne dere otu ekleyip demlensin, servise hazır afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder