Çin Usulu Tatlı Ekşili Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım tavuk küp küp kesilmiş
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 4 biber
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı ananas isteğe bağlı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su (nişastayı karıştırmak için)
- 1 çay bardağı tavuk suyu
- Karabiber
- Üzerine serpmek için az susam
Tavuğu bulamak için;
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sut
- Göz karar nişasta
- Tavuğu kızartmak için bol sıvı yağ
Çin Usulu Tatlı Ekşili Tavuk Tarifi Yapılışı
- Küp küp kesilmiş tavuklarımızı bi tabağa alıyoruz ve az tuz ve karabiber serpiyoruz.
- Yumurta ve sütü çırpıyoruz.
- Tavuğu önce yumurta karışımına batırıyoruz sonra nişastaya bulayıp kızgın bol sıvı yağımıza koyuyoruz.
- Rengi altınlaşana kadar kavuruyoruz ve kağıt havlu ile serilmiş tabağa alıyoruz.
- Soğanımızı ve biberimizi büyük küpler halinde kesiyoruz, sarımsağımızı da küçük kesiyoruz ve 4 yemek kaşığı sıvı yağa 3 dk hepsini kavuruyoruz.
- Sebzeler hafif kıtır kalmalı. Sonra geride kalan tüm malzemelerimizi katıyoruz ve 3 dk sosun kıvama gelmesi için kaynatıyoruz.
- En son tavuklarımızı da katıyoruz, sosun tavuğun her yerine gelmesi için iyice karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Servis tabağımıza alınca üzerine az susam serpiyoruz ve hazır!.
- Yemek pişer pişmez yenmeli yoksa tavuk kıtırlığını kaybeder.
Şimdiden afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder