2 Eylül 2020 Çarşamba

Çin Usulu Tatlı Ekşili Tavuk Tarifi

Çin Usulu Tatlı Ekşili Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk küp küp kesilmiş
  • 4 yemek kaşığı  sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 4 biber
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı  soya sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı  ketçap
  • 2 yemek kaşığı  şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ananas isteğe bağlı
  • 1 yemek kaşığı  nişasta
  • Yarım çay bardağı su (nişastayı karıştırmak için)
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • Karabiber
  • Üzerine serpmek için az susam
Tavuğu bulamak için;
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sut
  • Göz karar nişasta
  • Tavuğu kızartmak için bol sıvı yağ

Çin Usulu Tatlı Ekşili Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Küp küp kesilmiş tavuklarımızı bi tabağa alıyoruz ve az tuz ve karabiber serpiyoruz.
  2. Yumurta ve sütü çırpıyoruz.
  3. Tavuğu önce yumurta karışımına batırıyoruz sonra nişastaya bulayıp kızgın bol sıvı yağımıza koyuyoruz.
  4. Rengi altınlaşana kadar kavuruyoruz ve kağıt havlu ile serilmiş tabağa alıyoruz.
  5. Soğanımızı ve biberimizi büyük küpler halinde kesiyoruz, sarımsağımızı da küçük kesiyoruz ve 4 yemek kaşığı sıvı yağa 3 dk hepsini kavuruyoruz.
  6. Sebzeler hafif kıtır kalmalı. Sonra geride kalan tüm malzemelerimizi katıyoruz ve 3 dk sosun kıvama gelmesi için kaynatıyoruz.
  7. En son tavuklarımızı da katıyoruz, sosun tavuğun her yerine gelmesi için iyice karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  8. Servis tabağımıza alınca üzerine az susam serpiyoruz ve hazır!.
  9. Yemek pişer pişmez  yenmeli yoksa tavuk kıtırlığını kaybeder.
Şimdiden afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder