Kaymaklı Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç harç;
- Dilediğiniz kadar yağsız, tuzsuz peynir veya lor
- 2 büyük kabak
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 büyük kuru soğan
- 1/2 (yarım) bağ sapları alınmış maydanoz
- 1/4 (çeyrek) bağ dere otu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 5 adet yufka (ben yırtarak 4 kullanıyorum)
Sosu için;
- 2 kaşık yoğurt kaymağı veya normal kaymak
- 2 yumurta
- 1/2 (yarım) şişe soda
- 1 çay bardağı ev yoğurdu veya normal yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Kaymaklı Sebzeli Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sosu bir kapta hazırlayarak el rondosuyla pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
- Kabak, havuç ve patatesi rendeleyerek bir kaba koyun ve tuzu üzerin e atın o sırada sosu hazırlayabilirsiniz bir süre bekleyecek.
- Sonra sularını süzün ve diğer malzemeleri çok küçük doğrayarak içine koyun. İç harcımız hazır.
- Ben dikdörtgen fırın tepsisinde yaptım. Tepsiyi yağlıyoruz ardından yufkanın bir tanesini en alta serip dışarı taşan bölümleri keserek ortaya seriyoruz.
- 2. Yufkanın yarısını da yırtarak seriyoruz ve sos, ardından iç harç koyarak devam ediyoruz böreğimize.
- Son olarak son yufka en üste gelecek şekilde sosu ve harcı koymaya devam ediyoruz.
- En son kalan sosu komple tepsideki böreğin üzerine dökerek kesip susam ve çörek otuyla süslüyoruz.
- 18 derece fırında üzeri kızarana kadar alt üst ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun efendim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder