2 Eylül 2020 Çarşamba

Kaymaklı Sebzeli Börek Tarifi

Kaymaklı Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç harç;
  • Dilediğiniz kadar yağsız, tuzsuz peynir veya lor
  • 2 büyük kabak
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 büyük kuru  soğan
  • 1/2 (yarım) bağ sapları alınmış maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) bağ dere otu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5 adet yufka (ben yırtarak 4 kullanıyorum)
Sosu için;
  • 2 kaşık yoğurt kaymağı veya normal kaymak
  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) şişe soda
  • 1 çay bardağı ev yoğurdu veya normal yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu

Kaymaklı Sebzeli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sosu bir kapta hazırlayarak el rondosuyla pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
  2. Kabak, havuç ve patatesi rendeleyerek bir kaba koyun ve tuzu üzerin e atın o sırada sosu hazırlayabilirsiniz bir süre bekleyecek.
  3. Sonra sularını süzün ve diğer malzemeleri çok küçük doğrayarak içine koyun. İç harcımız hazır.
  4. Ben dikdörtgen fırın tepsisinde yaptım. Tepsiyi yağlıyoruz ardından yufkanın bir tanesini en alta serip dışarı taşan bölümleri keserek ortaya seriyoruz.
  5. 2. Yufkanın yarısını da yırtarak seriyoruz ve sos, ardından iç harç koyarak devam ediyoruz böreğimize.
  6. Son olarak son yufka en üste gelecek şekilde sosu ve harcı koymaya devam ediyoruz.
  7. En son kalan sosu komple tepsideki böreğin üzerine dökerek kesip susam ve çörek otuyla süslüyoruz.
  8. 18 derece fırında üzeri kızarana kadar alt üst ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder