Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (Lütfen kontrollü ilave ediyoruz)
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı soğuk süt
Kreması için:
- 2 paket kremşanti
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üst ganaj için:
- 200 gram sıvı krema
- 80 gram çikolata (Sütlü yada bitter)
- Ben 1 paket sütlü 1 paket bitter kullandım
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kek için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp mikserle şekeri eriyip köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sütü sıvı yağı ve kakaoyu ilave ediyoruz.
- Daha sonra ün ve kabartma tozunu da eleyerek ekliyoruz.
- Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup kek harcımızı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 25 dakika pişiriyoruz. Bu sırada kremsantisini hazırlayıp pudra şekeri ve hindistan cevizini ekliyoruz. (dilerseniz bu karışıma öğütülmüş ceviz fındık yeşil fıstıkta ekleyebilirsiniz. )kıvam alması için buzdolabına alıyoruz.
- Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz kelepçesini tekrar takıp üzerini 1 su bardağı süt ile ıslatıyoruz. 10 dakika bekleyip dolaptaki kremayı üzerine sürüyoruz. Tekrar dolaba alıyoruz.
- Geçiyoruz ganajımıza. Kremayı küçük bir tencere ile ocağa alıp ısıtıyoruz. Kaynatmıyoruz.
- Isındıktan sonra ocağı kapatıyoruz içerisine çikolata atıp karıştırarak eritiyoruz.
- Ilındıktan sonra dolaptan pastayı çıkarıyoruz. Ve üzerine ganajımızı döküyoruz. Tekrardan dolaba alıyoruz.
- 3-4 saat sonra çıkarıyoruz. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Pastamız servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder