Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr -300 gr jülyen kesilmiş et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz (malzeme miktarı et miktarına göre değişebilir)
Diğer malzemeler;
- 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 fiske tuz (Yoğurt için)
- 4 adet orta boy patates
- 1 kaşık domates sosu ya da salça
- 1 kaşık sıvı yağ
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Etler düdüklü veya tencerede haşlanır.
- Sonra uygun bir tavaya alınıp sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak eklenip 1-2 tur çevrilip su eklenir ve kapatılır.
- İsteğe bağlı baharat da eklenebilir.
- Etler suyunu çekene kadar pişirilir.
- Bu sırada patatesler ince halka kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır edilir tuz serpilip kızgın yağda kızartılır ve büyük servis tabağına alınır.
- Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta çırpılır patatesler üzerine gezdirilir.
- Bir cezvede salça ve yağ kızdırılıp yoğurt üzerine gezdirilir.
- Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca biraz daha kavrulup altı kapatılır ve domates sosunun üzerine pişmiş etler konulur.
- İsteğe bağlı kekik, kıyılmış maydanoz veya dere otu ile süsleyip servis edilir. Servis zevkinize göre istediğiniz gibi servise sunabilirsiniz afiyet olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder