30 Eylül 2020 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr -300 gr jülyen kesilmiş et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz (malzeme miktarı et miktarına göre değişebilir)
Diğer malzemeler;
  • 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 fiske tuz (Yoğurt için)
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 kaşık domates sosu ya da salça
  • 1 kaşık sıvı yağ

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etler düdüklü veya tencerede haşlanır.
  2. Sonra uygun bir tavaya alınıp sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak eklenip 1-2 tur çevrilip su eklenir ve kapatılır.
  3. İsteğe bağlı baharat da eklenebilir.
  4. Etler suyunu çekene kadar pişirilir.
  5. Bu sırada patatesler ince halka kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır edilir tuz serpilip kızgın yağda kızartılır ve büyük servis tabağına alınır.
  6. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta çırpılır patatesler üzerine gezdirilir.
  7. Bir cezvede salça ve yağ kızdırılıp yoğurt üzerine gezdirilir.
  8. Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca biraz daha kavrulup altı kapatılır ve domates sosunun üzerine pişmiş etler konulur.
  9. İsteğe bağlı kekik, kıyılmış maydanoz veya dere otu ile süsleyip servis edilir. Servis zevkinize göre istediğiniz gibi servise sunabilirsiniz afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder