30 Eylül 2020 Çarşamba

Dondurma Kurabiye Tarifi

Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ (margarinde olabilir tercihe göre)
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası (buğday nişastası da olabilir)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Dondurma Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin sıvı yağ yumurta nişasta ve pudra şekerini bir mikser yardımı ile çırpalım.
  2. Un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ardından yoğuralım.
  3. Yoğurduktan sonra damla çikolatamızı ekleyip çok az yoğuralım.
  4. Dondurma kaşığına hamuru koyup hafifçe bastıralım kaşığı ters çevirip yağlı kağıt serili olan fırın tepsimize koyalım.
  5. Ve ardından 170 derece ısınmış fırınımıza koyalım 15 dakika pişirelim ve fırından çıkaralım kurabiyenin tepside soğumasını bekleyelim ve kurabiyemiz hazır.
Şimdiden afiyet olsun😘.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder