Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ (margarinde olabilir tercihe göre)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır nişastası (buğday nişastası da olabilir)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 1 çay bardağı damla çikolata
Dondurma Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Margarin sıvı yağ yumurta nişasta ve pudra şekerini bir mikser yardımı ile çırpalım.
- Un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ardından yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra damla çikolatamızı ekleyip çok az yoğuralım.
- Dondurma kaşığına hamuru koyup hafifçe bastıralım kaşığı ters çevirip yağlı kağıt serili olan fırın tepsimize koyalım.
- Ve ardından 170 derece ısınmış fırınımıza koyalım 15 dakika pişirelim ve fırından çıkaralım kurabiyenin tepside soğumasını bekleyelim ve kurabiyemiz hazır.
Şimdiden afiyet olsun😘.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder