Dereotlu Kaymaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket süt kaymağı(tatlıların üzerine ya da balın yanında kullandığımız kaymak) ( ekmeğe sürülen plastik kutuda olanlardan a101 yada bimden alabilirsiniz )
- 1 tane yumurta akı(sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 demet kıyılmış dereotu
- Aldığı kadar un
- 3 çay kaşığı tuz
- Arasına peynir
Üzerine:
- Yumurta sarısı
- Susam
Dereotlu Kaymaklı Poğaça Tarifi Yapılışı
- 🌷 Yoğurma kabına yumurta akı, yoğurt ve kaymak alınıp iyice karıştırılır.
- 🌷kabartma tozu, tuz ve kontrollü olarak un eklenip yoğrulur. ( ele yapışmayan hamur olsun ama çok ta katı olmasın ).
- 🌷Son olarak ince kıyılmış dereotu ilave edilip, malzemeler iyice karışana kadar yoğrulur.
- 🌷Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Avuç içinde açılır. Ortasına peynir konur, yarımay şeklinde kapatılıp uçları kıvrılır.
- 🌷Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
- 200* fırında kızarıncaya kadar pişirilir.👉sizden ricam nokta bile olsa yorum yapmadan ve beğenmeden geçmeyin🙏❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder