Dereotlu Kaymaklı Poğaça Tarifi

Dereotlu Kaymaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket süt kaymağı(tatlıların üzerine ya da balın yanında kullandığımız kaymak) ( ekmeğe sürülen plastik kutuda olanlardan a101 yada bimden alabilirsiniz )
  • 1 tane yumurta akı(sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 demet kıyılmış dereotu
  • Aldığı kadar un
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Arasına peynir
Üzerine:
  • Yumurta sarısı
  • Susam

Dereotlu Kaymaklı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. 🌷 Yoğurma kabına yumurta akı, yoğurt ve kaymak alınıp iyice karıştırılır.
  2. 🌷kabartma tozu, tuz ve kontrollü olarak un eklenip yoğrulur. ( ele yapışmayan hamur olsun ama çok ta katı olmasın ).
  3. 🌷Son olarak ince kıyılmış dereotu ilave edilip, malzemeler iyice karışana kadar yoğrulur.
  4. 🌷Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Avuç içinde açılır. Ortasına peynir konur, yarımay şeklinde kapatılıp uçları kıvrılır.
  5. 🌷Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
  6. 200* fırında kızarıncaya kadar pişirilir.👉sizden ricam nokta bile olsa yorum yapmadan ve beğenmeden geçmeyin🙏❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder