7 Eylül 2020 Pazartesi

Domates Soslu Salatalık Turşusu Tarifi

Domates Soslu Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo armut
  • 1 kilo kırmızı biber
  • 7 adet acı kıl biber isteyen koymayabilir (Yada arttırabilirsiniz)
  • 1 adet jalapeno biber (isteğe bağlı)
  • 2 baş sarımsak (16-17)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Dileyen 1 su bardağı)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı iri tuz (Kontrollü koyalım)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber

Domates Soslu Salatalık Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm sebzelerimizi birkaç kez suda yıkıyoruz sirkeli suda bekletiyoruz.
  2. Sebzeleri muz ne kadar taze olursa o kadar dayanaklı olur.
  3. Domateslerimizi rondada geçiriyoruz. Tencereye alıyoruz.
  4. Ardından biberleri rondadan geçiriyoruz. Domateslerin üzerine ekliyoruz.
  5. Sarımsakları temizleyip rondamızdan geçiriyoruz. Harcımıza ekliyoruz.
  6. Ardından zeytin, üzüm sirkesi tuz ve şekeri ekliyoruz. 1 saate yakın kaynatıyoruz. İyice özdeşleşmesi lazım. Suyu çok kalmayacak.
  7. Ardından taze küçük salatalarımızı diliyoruz.
  8. Harcımıza ilave ediyoruz. 15 -20 dk. Rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  9. En son karabiber koyarak altını kapatıyoruz.
  10. Öncesinde kaynattığımız kavanoz ve kapaklarını kuruluyoruz.
  11. Soslarımızı döküyoruz. 3. 5 adet kavanoz çıkıyor. Sıcak sıcak sıkıca kapatıyoruz ters çevirip bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün dolaba kaldırabilirsiniz. Kısır, mercimek köftesi, et yemekleri, makarna ve meze ve kahvaltıda tüketebilirsiniz. Pişman olmayacaksınız. Afiyet olsun. 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder