Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo ayıklanmış barbunya
- 2 orta boy soğan
- 1 büyük havuç
- 4-5 tane çarliston biber
- 2 büyük domates
- 4-5 iri diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Pul biber
- Karabiber
- Kaya tuzu
- Maydanoz
- Limon
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağlı taze barbunya için önce barbunyaların tanelerini ayıklayıp yıkayın.
- Kuru soğanları soyup yıkayın ve ince ince doğrayın. Havucu soyup yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
- Çarliston biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın.
- Domatesi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
- Sarımsakları soyup yıkayıp küçük küçük doğrayın.
- Küçük bir tencereye ayıklayıp yıkadığınız barbunyaları alıp üzerine soğuk su doldurun.
- Barbunyalar pişinceye kadar kaynatıp sonra suyunu süzdürün.
- Başka bir tencereye zeytinyağını alıp üzerine doğradığınız soğanları ekleyin ve bir iki dakika çevirin.
- Havuçları ilave edip biraz kavurun. Çarliston ve sarımsakları ekleyerek az daha kavurun ama biberleri çok öldürmemeye dikkat edin.
- Domatesleri de ekleyip bir iki çevirin ama ezmemeye dikkat edin.
- Üzerine pul biber, karabiber, tuz ve toz şekeri ilave edin. Üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp havuçlar pişene kadar kaynatın.
- Havuçlar pişince içine haşlanmış barbunyayı ekleyin ve 6-7 dakika kadar kısık ateşte kaynatın ve ocağı kapatın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Zeytinyağlı taze barbunya yemeği soğuyunca üzerine limon suyu sıkın ve maydanoz serpip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder