7 Eylül 2020 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ayıklanmış barbunya
  • 2 orta boy soğan
  • 1 büyük havuç
  • 4-5 tane çarliston biber
  • 2 büyük domates
  • 4-5 iri diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kaya tuzu
  • Maydanoz
  • Limon

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi Yapılışı


  1. Zeytinyağlı taze barbunya için önce barbunyaların tanelerini ayıklayıp yıkayın.
  2. Kuru soğanları soyup yıkayın ve ince ince doğrayın. Havucu soyup yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
  3. Çarliston biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın.
  4. Domatesi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
  5. Sarımsakları soyup yıkayıp küçük küçük doğrayın.
  6. Küçük bir tencereye ayıklayıp yıkadığınız barbunyaları alıp üzerine soğuk su doldurun.
  7. Barbunyalar pişinceye kadar kaynatıp sonra suyunu süzdürün.
  8. Başka bir tencereye zeytinyağını alıp üzerine doğradığınız soğanları ekleyin ve bir iki dakika çevirin.
  9. Havuçları ilave edip biraz kavurun. Çarliston ve sarımsakları ekleyerek az daha kavurun ama biberleri çok öldürmemeye dikkat edin.
  10. Domatesleri de ekleyip bir iki çevirin ama ezmemeye dikkat edin.
  11. Üzerine pul biber, karabiber, tuz ve toz şekeri ilave edin. Üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın.
  12. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp havuçlar pişene kadar kaynatın.
  13. Havuçlar pişince içine haşlanmış barbunyayı ekleyin ve 6-7 dakika kadar kısık ateşte kaynatın ve ocağı kapatın.
  14. Tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Zeytinyağlı taze barbunya yemeği soğuyunca üzerine limon suyu sıkın ve maydanoz serpip servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder