Erzurum Usulü Lor Dolması Tarifi
Erzurum Usulü Lor Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ pazı
- 2 su bardağı bulgur
- 500 gram tam yağlı çökelek
- 300 gram krema
- 1 adet kuru soğan (Büyük boy)
- 250 gram teremyağ
- Tuz
Erzurum Usulü Lor Dolması Tarifi Yapılışı
- Pazı yaprakları sapından ayrılıp yıkanıp kaynayan tuzlu suda daha sonra soğuk suya alınarak şoklanır.
- 2 su bardağı bulguru, 2 su bardağı sıcak su ile şişirilir.
- Kuru soğan teremyağında kavrulur.
- Şişen bulgura kavrulan soğan, 200 gram krema, çökelek, yeterince tuz konularak iç harç hazırlanır.
- Şoklanan pazılara dolma şeklinde sarılır.
- Fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine 100 gram krema dökülür.
- 200 c° lik önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun🍴.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder