9 Eylül 2020 Çarşamba

Erzurum Usulü Lor Dolması Tarifi

Erzurum Usulü Lor Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 2 su bardağı bulgur
  • 500 gram tam yağlı çökelek
  • 300 gram krema
  • 1 adet kuru soğan (Büyük boy)
  • 250 gram teremyağ
  • Tuz

Erzurum Usulü Lor Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Pazı yaprakları sapından ayrılıp yıkanıp kaynayan tuzlu suda daha sonra soğuk suya alınarak şoklanır.
  2. 2 su bardağı bulguru, 2 su bardağı sıcak su ile şişirilir.
  3. Kuru soğan teremyağında kavrulur.
  4. Şişen bulgura kavrulan soğan, 200 gram krema, çökelek, yeterince tuz konularak iç harç hazırlanır.
  5. Şoklanan pazılara dolma şeklinde sarılır.
  6. Fırın tepsisine dizilir.
  7. Üzerine 100 gram krema dökülür.
  8. 200 c° lik önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun🍴.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder