Etli Patates Yemeği (Tas Kebabı) Tarifi
Etli Patates Yemeği (Tas Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti
- 2 büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Etli Patates Yemeği (Tas Kebabı) Tarifi Yapılışı
- Etleri kuş başı doğruyoruz. Su ile güzelce yıkıyoruz.
- Etin biraz üstüne çıkacak kadar su ekleyip düdüklü tenceremizde 30 dakika pişiriyoruz.
- Etimiz piştikten sonra eti suyundan ayırmak için süzgeç ile suyunu bir kaba süzüyoruz.
- Tenceremize tereyağı ve sıvı yağımızı koyuyoruz.
- Tereyağ eriyince salçamızı koyup kavuruyoruz.
- Patateslerimizi ekliyoruz ve etimizi ekledikten sonra çok az kavuruyoruz. Etten ayırdığınız suyu tenceremize döküyoruz. Yalnız yemeğimizin suyunu karartmaması için et suyunun dibinde ki kara suyu kesinlikle dökmüyoruz.
- Suyun patateslerin hafif üzerine çıkması yeterli olacaktır.
- Patatesler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılıp önce orta sonra kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun 👩🏼🍳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder