Etli Patates Yemeği (Tas Kebabı) Tarifi

Etli Patates Yemeği (Tas Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 2 büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Etli Patates Yemeği (Tas Kebabı) Tarifi Yapılışı

  1. Etleri kuş başı doğruyoruz. Su ile güzelce yıkıyoruz.
  2. Etin biraz üstüne çıkacak kadar su ekleyip düdüklü tenceremizde 30 dakika pişiriyoruz.
  3. Etimiz piştikten sonra eti suyundan ayırmak için süzgeç ile suyunu bir kaba süzüyoruz.
  4. Tenceremize tereyağı ve sıvı yağımızı koyuyoruz.
  5. Tereyağ eriyince salçamızı koyup kavuruyoruz.
  6. Patateslerimizi ekliyoruz ve etimizi ekledikten sonra çok az kavuruyoruz. Etten ayırdığınız suyu tenceremize döküyoruz. Yalnız yemeğimizin suyunu karartmaması için et suyunun dibinde ki kara suyu kesinlikle dökmüyoruz.
  7. Suyun patateslerin hafif üzerine çıkması yeterli olacaktır.
  8. Patatesler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılıp önce orta sonra kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun 👩🏼‍🍳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder