9 Eylül 2020 Çarşamba

Etli Yeşil Fasulye Tarifi

Etli Yeşil Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz biber

Etli Yeşil Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kuşbaşı doğranmış etimizi 5- 6 dakika kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra küçük küçük doğradığımız soğan biber ve sarımsakları ekliyoruz.
  3. 3 -4 dakika da böyle kavurduktan sonra salçayı ve yıkayıp doğradığımız fasulyelerimizi ekliyoruz.
  4. 4- 5 dakika pişirdikten sonra üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip ,tuz ,biber ekleyip düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
  5. 30 -40 dakika kadar piştikten sonra soğuyan düdüklü tenceremizin kapağını açıyoruz afiyet olsun 🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder