Hanımeli Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi

Hanımeli Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı nişasta (Buğday/mısır)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı fındık kırığı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 1, 1-5 su bardağı)

Hanımeli Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurta şeker ve yağı alarak çırpıyoruz. Ardından nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırıyoruz.
  2. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Son olarak çikolata ve fındığı da ekleyerek fazla ezmeden tekrar yoğuruyoruz.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve hafif yassılaştırarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çatlayana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıktığında yumuşak olacaktır soğudukça sertleşiyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder