1 Eylül 2020 Salı

Kozalak Mantı Tarifi

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 150 gram kıyma et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yufkalarımızı sigara böreği saracak gibi üçgen olarak keselim.
  2. Bir pipet yardımıyla boş olacak şekilde saralım. Daha sonra kızartalım.
  3. Ayrı bir tavada önce kıyma etimizi kavuralım üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ekleyelim.
  4. Onlarda kavrulunca üzerine domates rendesini, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip 5 dk kadar pişmeye bırakalım.
  5. Diğer yandan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
  6. Servis etmek istediğiniz tabağa önce börekleri yerleştirin ortası boş kalsın oraya önce yoğurt sonra yapmış olduğumuz kıymalı harçtan dökelim.
  7. Maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyetle kalın ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder