Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 150 gram kıyma et
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Kırmızı toz biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yufkalarımızı sigara böreği saracak gibi üçgen olarak keselim.
- Bir pipet yardımıyla boş olacak şekilde saralım. Daha sonra kızartalım.
- Ayrı bir tavada önce kıyma etimizi kavuralım üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ekleyelim.
- Onlarda kavrulunca üzerine domates rendesini, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip 5 dk kadar pişmeye bırakalım.
- Diğer yandan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
- Servis etmek istediğiniz tabağa önce börekleri yerleştirin ortası boş kalsın oraya önce yoğurt sonra yapmış olduğumuz kıymalı harçtan dökelim.
- Maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyetle kalın ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder