1 Eylül 2020 Salı

Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi

Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Beğendisi için;
  • 3-4 adet orta boy patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Kıyması için;
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
Üzerine gezdirmek için;
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı kavuracağımız tavanıza alıyoruz.
  2. Yemeklik doğranmış soğanla biraz kavuruyoruz.
  3. Sonrasında doğranmış yeşil biber ve biber salçasını ekleyip kavuruyoruz.
  4. Küp küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.
  5. Domatesler su yunu salıp çekince tuz ve karabiberini ekliyoruz.
  6. Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler şeklinde doğruyoruz.
  7. Diğer yandan süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlıyoruz.
  8. Bir tavaya aldığımız patlıcanları ılıtıyoruz.
  9. Ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırıyoruz.
  10. Tuz, karabiber ekliyoruz.
  11. Servis için beğendiyi servis tabağına alıyoruz.
  12. Üzerine sıcak kıymadan ekliyoruz.
  13. En son üzerine teremyağ ve pul biber kızdırıp, üzerine gezdiriyoruz.
  14. Domates ve yeşilbiberlerle süslüyoruz, (tercihe göre közlenmiş olabilir).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder