Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Beğendisi için;
- 3-4 adet orta boy patlıcan
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Kıyması için;
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
Üzerine gezdirmek için;
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kıymayı kavuracağımız tavanıza alıyoruz.
- Yemeklik doğranmış soğanla biraz kavuruyoruz.
- Sonrasında doğranmış yeşil biber ve biber salçasını ekleyip kavuruyoruz.
- Küp küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.
- Domatesler su yunu salıp çekince tuz ve karabiberini ekliyoruz.
- Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler şeklinde doğruyoruz.
- Diğer yandan süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlıyoruz.
- Bir tavaya aldığımız patlıcanları ılıtıyoruz.
- Ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırıyoruz.
- Tuz, karabiber ekliyoruz.
- Servis için beğendiyi servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sıcak kıymadan ekliyoruz.
- En son üzerine teremyağ ve pul biber kızdırıp, üzerine gezdiriyoruz.
- Domates ve yeşilbiberlerle süslüyoruz, (tercihe göre közlenmiş olabilir).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder