5 Eylül 2020 Cumartesi

Közlüce Menüsü Tarifi

Közlüce Menüsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram sotelik doğranmış tavuk göğsü
Tavuğu marine etmek için;
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme yemek kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
  • Yarım paket penne makarna
  • Makarna suyuna 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz fesleğen veya nane
  • Yarım paket krema (100 ml)
Sosu için;
  • 4 adet közlenmiş kapya biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kutu (100 ml) krema

Közlüce Menüsü Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları marinasyon sosuyla güzelce harmanlayıp üzerini streç filmle kapatarak dolapta 1-2 saat bekletin.
  2. Sosunu süzmeden kızgın tavada sürekli karıştırarak güzelce pişirin.
  3. Harlı ateşte pişirirseniz suyunu salmadan pişecek, içine hapsolan su sayesinde sulu sulu ve yumuşacık olacak.
  4. Kapya biberleri közleyip 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte pürüzsüz kıvam alana dek blender’dan geçirin.
  5. Bu sosu tavukların üzerine ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra ocağın altını kısıp kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  6. Diğer tarafta makarnaları zerdeçal eklenmiş suda pişirip yıkamadan süzün.
  7. Makarna tenceresinde tereyağ̆ı ile birlikte fesleğen veya naneyi kavurup makarnaları ekleyin, altını kısıp kalan yarım kutu kremayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  8. En son bu ikiliyi güzel bir salata ile buluşturun, menü hazır. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder