Közlüce Menüsü Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram sotelik doğranmış tavuk göğsü
Tavuğu marine etmek için;
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme yemek kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
- Yarım paket penne makarna
- Makarna suyuna 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1-2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı toz fesleğen veya nane
- Yarım paket krema (100 ml)
Sosu için;
- 4 adet közlenmiş kapya biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kutu (100 ml) krema
Közlüce Menüsü Tarifi Yapılışı
- Tavukları marinasyon sosuyla güzelce harmanlayıp üzerini streç filmle kapatarak dolapta 1-2 saat bekletin.
- Sosunu süzmeden kızgın tavada sürekli karıştırarak güzelce pişirin.
- Harlı ateşte pişirirseniz suyunu salmadan pişecek, içine hapsolan su sayesinde sulu sulu ve yumuşacık olacak.
- Kapya biberleri közleyip 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte pürüzsüz kıvam alana dek blender’dan geçirin.
- Bu sosu tavukların üzerine ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra ocağın altını kısıp kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırın.
- Diğer tarafta makarnaları zerdeçal eklenmiş suda pişirip yıkamadan süzün.
- Makarna tenceresinde tereyağ̆ı ile birlikte fesleğen veya naneyi kavurup makarnaları ekleyin, altını kısıp kalan yarım kutu kremayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- En son bu ikiliyi güzel bir salata ile buluşturun, menü hazır. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder