Mercimek Çorbası Tarifi
Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 (yarım) soğan
- 1 patates
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük havuç
- 1 küçük çarliston biber
- 1/2 (yarım) kapya biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, nane, karabiber, pulbiber
Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
- Mercimeği iyice yıkayıp, süzüp derin bir tencereye alalım.
- İçine küp doğranmış patates, soğan, sarımsak, havuç, kapya biber ve yeşil biberi alıp 1 litre su ilave edip orta ateşte pişirmeye başlayalım.
- Kaynadıkça oluşan köpükleri mutlaka alalım.
- Sebzeler ve mercimek pişince ocaktan alıp blenderdan geçirelim.
- Tel süzgeçte tekrar süzüp köpüklerden kurtulalım. Derin bir tencereye tereyağını ekleyelim orta ateşte ocağa koyalım.
- Yağ erir erimez unu ilave edelim.
- Çırpıcı ile unun kokusu çıkıp rengi pembe olana kadar kavuralım.
- Ocağın kenarına alıp salça, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırıp tekrar ocağa alalım.
- Salçayı da hafif yakmadan kavurup yavaş yavaş süzdüğümüz mercimeği ilave edelim. Koyulaşınca azar azar su ilave edip kaynayana kadar dibini tutturmadan karıştıralım. Çorbanın kıvamı olunca altını kısıp 5 dakika kendi halinde pişirip ocaktan alalım. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder