5 Eylül 2020 Cumartesi

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 (yarım) soğan
  • 1 patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük çarliston biber
  • 1/2 (yarım) kapya biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, nane, karabiber, pulbiber

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği iyice yıkayıp, süzüp derin bir tencereye alalım.
  2. İçine küp doğranmış patates, soğan, sarımsak, havuç, kapya biber ve yeşil biberi alıp 1 litre su ilave edip orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  3. Kaynadıkça oluşan köpükleri mutlaka alalım.
  4. Sebzeler ve mercimek pişince ocaktan alıp blenderdan geçirelim.
  5. Tel süzgeçte tekrar süzüp köpüklerden kurtulalım. Derin bir tencereye tereyağını ekleyelim orta ateşte ocağa koyalım.
  6. Yağ erir erimez unu ilave edelim.
  7. Çırpıcı ile unun kokusu çıkıp rengi pembe olana kadar kavuralım.
  8. Ocağın kenarına alıp salça, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırıp tekrar ocağa alalım.
  9. Salçayı da hafif yakmadan kavurup yavaş yavaş süzdüğümüz mercimeği ilave edelim. Koyulaşınca azar azar su ilave edip kaynayana kadar dibini tutturmadan karıştıralım. Çorbanın kıvamı olunca altını kısıp 5 dakika kendi halinde pişirip ocaktan alalım. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder