4 Eylül 2020 Cuma

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg ince bulgur
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı nane taze nanede olabilir
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber, birazcık karabiber ve kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Nar ekşisi
  • 2 adet kuru soğan

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. İnce bulguru her tarafını ıslatacak kadar sıcak suyla ıslatıp 5 dakika dinlendirin.
  2. Bir tavaya soğanları doğrayıp kavurun ve salçaları ekleyin.
  3. Bulgurun üzerine dökün.
  4. Sonra baharatları, yağı, nar ekşisi ve maydanozu da ekleyip karıştıralım.
  5. Turşu ve nar ekşisi ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder