Kısır Tarifi
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Bir demet maydanoz
- 2 çay kaşığı nane taze nanede olabilir
- 3 yemek kaşığı isot
- 2 tatlı kaşığı pulbiber, birazcık karabiber ve kimyon
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Nar ekşisi
- 2 adet kuru soğan
Kısır Tarifi Yapılışı
- İnce bulguru her tarafını ıslatacak kadar sıcak suyla ıslatıp 5 dakika dinlendirin.
- Bir tavaya soğanları doğrayıp kavurun ve salçaları ekleyin.
- Bulgurun üzerine dökün.
- Sonra baharatları, yağı, nar ekşisi ve maydanozu da ekleyip karıştıralım.
- Turşu ve nar ekşisi ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder