Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- Alabildiği kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı, susam yada çörek otu
İç harcı ;
- Peynir, maydanoz
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sütü ve suyu ılıtıp derince bir kaba alalım.
- Sonra içerisine bir paket maya ve toz şekeri ilave edip iyice maya ve şeker eriyinceye kadar karıştırınız.
- Daha sonra tuzu sıvı yağı ilave edelim.
- Ardından ununu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğuralım ele yapışmayacak hale gelince üzerini bir kapak yada bez yardımıyla kapatıp hamurumuz iki katı büyüklüğünde olana kadar bekletelim(yaklaşık 40 dakika kadar olabilir. ).
- Hamurunuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım içerisine peynir ve maydanoz karışımını ekleyip toparlayalım .
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip ,üzerine yumurta sarını sürüp, susam ekledikten sonra önceden ısıttığımız 200° lik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Şimdiden afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder