Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 15 tane kuru biber
- 15 tane kuru patlıcan
İç malzemesi
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1.5 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tane domates
- 1 tane sivribiber
- 1-2 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye kaynar su koyup ocağın üstüne alalım.
- Patlıcanlarımızı atalım patlıcan yumuşayıncaya çıkartalım. 7 yada 8 dk yeterli oluyor sonra biberleri de aynı şekilde yapalım yumuşayınca içinde çıkartıp hepsini soğuk suyun altına alalım.
- Soğanımızı minik minik doğrayalım.
- Biber ve domatesi de 200 gram kıyma pirinç ve baharatları yağı salçayı karıştıralım.
- Doldurma işlemine başlayabiliriz. Ağzına kadar doldurmayın kurularınızı şişme payını bırakın.
- Alta patlıcanları üste biberleri koyalım. 2 buçuk su bardağına yakın suyun içine biraz salça biraz nane biraz tuz biraz pulbiber koyalım karıştıralım suyunuz sıcak olsun.
- Tencereye kurularınızı dizdikten sonra hazırladığınız suyu üzerine dökün.
- Üstüne bir tabak koyun ki dağılmasın.
- Tenceremizi ocağın üstüne alalım ilk başta su fokurdayana kadar yüksek ateş fokurdadıktan sonra 40 yada 45 dakikaya yakın kısık ateşte pişirin kontrollü pişirin ama su gerekirse azar azar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder