5 Eylül 2020 Cumartesi

Cupta Tramisu Tarifi

Cupta Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 200 gram labne peyniri
Bı̇sküvi için:
  • 1 paket kedi dili bisküvi
Islatmak için:
  • 1.5 su bardağı süt (Ilık)
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • Kakao
  • Ben nektari ile süsledim siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

Cupta Tramisu Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce orta boy bir tencereye labne ve kremşanti hariç malzemeleri koyup iyice el çarpıcısı ile çırpalım.
  2. Orta gözün orta ateşine alıp devamlı karıştırarak pişirelim göz göz olmaya başlayınca 1 tatlı kaşığı granül kahveyi ekleyip 2 dk daha karıştıralım.
  3. Ocaktan alalım ocaktan aldığımız krema ılınınca içerisine labne ve kremşanti’yi ekleyip 3-4 dk mikser yardımı ile çırpalım.
  4. Cuplarımıza 2 çorba kaşığı kremadan koyup ılık süt, granül kahve ve şekeri karıştırıp cupların boyutuna göre kestiğimiz kedi dillerini önce sütlü sosa bandırıp sonra cupun 3 köşesine koyalım.
  5. Sonra içine kalan kremayı eşit bir şekilde pay edelim.
  6. 2-3 saat buzdolabında dinlendirip kakao serpelim istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder