Cupta Tramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 200 gram labne peyniri
Bı̇sküvi için:
- 1 paket kedi dili bisküvi
Islatmak için:
- 1.5 su bardağı süt (Ilık)
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- Kakao
- Ben nektari ile süsledim siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Cupta Tramisu Tarifi Yapılışı
- İlk önce orta boy bir tencereye labne ve kremşanti hariç malzemeleri koyup iyice el çarpıcısı ile çırpalım.
- Orta gözün orta ateşine alıp devamlı karıştırarak pişirelim göz göz olmaya başlayınca 1 tatlı kaşığı granül kahveyi ekleyip 2 dk daha karıştıralım.
- Ocaktan alalım ocaktan aldığımız krema ılınınca içerisine labne ve kremşanti’yi ekleyip 3-4 dk mikser yardımı ile çırpalım.
- Cuplarımıza 2 çorba kaşığı kremadan koyup ılık süt, granül kahve ve şekeri karıştırıp cupların boyutuna göre kestiğimiz kedi dillerini önce sütlü sosa bandırıp sonra cupun 3 köşesine koyalım.
- Sonra içine kalan kremayı eşit bir şekilde pay edelim.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirip kakao serpelim istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder