7 Eylül 2020 Pazartesi

Kıymadan Pratik Tantuni Tarifi

Kıymadan Pratik Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma (Benim az yağlıydı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (İsteyen sıvı yağ koyabilir)
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz (Kontrollü)
  • 1 çay bardağına yakın sıcak su (En son eklenecek)
Salata için;
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım demetten biraz az maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2-3 adet domates
  • Yarım limon
  • Nar ekşisi 2-3 yemek kaşığı veya sumak isteğe göre
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymadan Pratik Tantuni Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce salata malzemeleri ince ince kıyılır.
  2. Soğanlar yarım ay şeklinde ince doğranır. Sosu tantuni pişmeye yakın eklenebilir.
  3. Kıyma geniş bir tavaya alınıp orta ateşte birkaç kere karıştırılıp renk değiştirince 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir.
  4. Daha sonra baharatlar eklenerek ara ara karıştırarak pişmeye bırakılır.
  5. Servise başlamadan önce 1 çay bardağına yakın sıcak su eklenir güzelce karıştırılır.
  6. Son olarak tavanın ortasına lavaş bandırılır.
  7. Lavaş bir tabağa alınarak önce tantuniden sonra salatadan eklenip dürüm şeklinde sarılır.
  8. Bol limon eklenerek dürüm tantuni afiyetle yenir :)Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder