Kıymadan Pratik Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma (Benim az yağlıydı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (İsteyen sıvı yağ koyabilir)
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz (Kontrollü)
- 1 çay bardağına yakın sıcak su (En son eklenecek)
Salata için;
- 2 orta boy soğan
- Yarım demetten biraz az maydanoz (ince kıyılmış)
- 2-3 adet domates
- Yarım limon
- Nar ekşisi 2-3 yemek kaşığı veya sumak isteğe göre
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymadan Pratik Tantuni Tarifi Yapılışı
- İlk önce salata malzemeleri ince ince kıyılır.
- Soğanlar yarım ay şeklinde ince doğranır. Sosu tantuni pişmeye yakın eklenebilir.
- Kıyma geniş bir tavaya alınıp orta ateşte birkaç kere karıştırılıp renk değiştirince 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir.
- Daha sonra baharatlar eklenerek ara ara karıştırarak pişmeye bırakılır.
- Servise başlamadan önce 1 çay bardağına yakın sıcak su eklenir güzelce karıştırılır.
- Son olarak tavanın ortasına lavaş bandırılır.
- Lavaş bir tabağa alınarak önce tantuniden sonra salatadan eklenip dürüm şeklinde sarılır.
- Bol limon eklenerek dürüm tantuni afiyetle yenir :)Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder