Teremyağlı Tuil Dekorlu Portakallı Pelte Tarifi İçin Malzemeler
Portakallı pelte :
- 6 adet sıkmalık portakal
- 300 gram toz şeker
- 60 gram buğday nişastası
- 750 ml su
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Tuil :
- 160 gram su
- 75 gram eritilmiş teremyağ
- 25 gram un
- İsteğe bağlı gıda boyası
Teremyağlı Tuil Dekorlu Portakallı Pelte Tarifi Yapılışı
- Portakallar yıkanarak suyu sıkılır ve 1 tanesinin kabuğu rendelenir.
- Portakal suyu bir tencereye konularak su ve şeker ilave edilip kaynatılır.
- Nişasta 1 su bardağı su ile iyice ezilir ve içine rendelenmiş portakal kabuğu koyulur.
- Bu karışım kaynamakta olan portakal suyuna ilave edilir.
- Koyulaşınca ateşten alınarak kaselere boşaltılır. Buzdolabında dinlendirilerek servis edilir.
- Tuil dekoru : teremyağı kısık ateşte eritilir.
- Su ile teremyağ birleştirilir ve un üzerine elenir. İsteğe göre gıda boyasını da ekleyerek karıştırılır.
- Tava iyice ısındıktan sonra hamur tavaya dökülür.
- Birkaç dakika sonra hamur delik delik olmaya başlar. Pişirirken dikkat edelim etrafa yağ sıçrayabilir. Çıtır çıtır olduktan sonra ocaktan alabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder