7 Eylül 2020 Pazartesi

Teremyağlı Tuil Dekorlu Portakallı Pelte Tarifi

Teremyağlı Tuil Dekorlu Portakallı Pelte Tarifi İçin Malzemeler

Portakallı pelte :
  • 6 adet sıkmalık portakal
  • 300 gram toz şeker
  • 60 gram buğday nişastası
  • 750 ml su
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Tuil :
  • 160 gram su
  • 75 gram eritilmiş teremyağ
  • 25 gram un
  • İsteğe bağlı gıda boyası

Teremyağlı Tuil Dekorlu Portakallı Pelte Tarifi Yapılışı




  1. Portakallar yıkanarak suyu sıkılır ve 1 tanesinin kabuğu rendelenir.
  2. Portakal suyu bir tencereye konularak su ve şeker ilave edilip kaynatılır.
  3. Nişasta 1 su bardağı su ile iyice ezilir ve içine rendelenmiş portakal kabuğu koyulur.
  4. Bu karışım kaynamakta olan portakal suyuna ilave edilir.
  5. Koyulaşınca ateşten alınarak kaselere boşaltılır. Buzdolabında dinlendirilerek servis edilir.
  6. Tuil dekoru : teremyağı kısık ateşte eritilir.
  7. Su ile teremyağ birleştirilir ve un üzerine elenir. İsteğe göre gıda boyasını da ekleyerek karıştırılır.
  8. Tava iyice ısındıktan sonra hamur tavaya dökülür.
  9. Birkaç dakika sonra hamur delik delik olmaya başlar. Pişirirken dikkat edelim etrafa yağ sıçrayabilir. Çıtır çıtır olduktan sonra ocaktan alabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder