Lavaş Ekmek (Mayasız Ve Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
- 1 çay kaşığı tuz
Aralara sürmek için
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kadar nişasta
Lavaş Ekmek (Mayasız Ve Çok Pratik) Tarifi Yapılışı
- Süt, un ve tuzu yoğurup yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurup 14 adet küçük hamur elde edelim ve üzerini bezle örtüp 10 dakika dinlendirelim.
- Bu sırada 1 çay kaşığı tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamurların hepsini çay tabağı boyutunda açalım ve kurumasın diye üstlerini örtmeye devam edelim.
- Açtığımız hamurların 7 tanesinin üzerine tereyağı karışımımızı sürüp üzerlerine de nişasta serpiştirelim.
- Ardından üzeri yağlanıp nişastalanan hamurların üzerine yine hazırda bekleyen 7 hamurumuzu bırakalım (her hamur 2 kat olmuş olacak).Yani hazırda açmak için toplam 7 hamur olacak. Bunları geniş tabak boyutunda açıp pişireceğiz.
- Hamurları pişirdikten sonra sıcak sıcak ayıracağız ve yine 14 adet incecik yufka ekmeğimiz olacak ( resimlerde mevcut ) Not: böyle anlatınca zor gibi geliyor ama resimlere bakınca ne kadar kolay ve pratik olduğunu anlayacaksınız 😅 Hepinize afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder