6 Eylül 2020 Pazar

Lavaş Ekmek (Mayasız Ve Çok Pratik) Tarifi

Lavaş Ekmek (Mayasız Ve Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için
  • 1 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
  • 1 çay kaşığı tuz
Aralara sürmek için
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar nişasta

Lavaş Ekmek (Mayasız Ve Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Süt, un ve tuzu yoğurup yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurup 14 adet küçük hamur elde edelim ve üzerini bezle örtüp 10 dakika dinlendirelim.
  2. Bu sırada 1 çay kaşığı tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  3. Dinlenen hamurların hepsini çay tabağı boyutunda açalım ve kurumasın diye üstlerini örtmeye devam edelim.
  4. Açtığımız hamurların 7 tanesinin üzerine tereyağı karışımımızı sürüp üzerlerine de nişasta serpiştirelim.
  5. Ardından üzeri yağlanıp nişastalanan hamurların üzerine yine hazırda bekleyen 7 hamurumuzu bırakalım (her hamur 2 kat olmuş olacak).Yani hazırda açmak için toplam 7 hamur olacak. Bunları geniş tabak boyutunda açıp pişireceğiz.
  6. Hamurları pişirdikten sonra sıcak sıcak ayıracağız ve yine 14 adet incecik yufka ekmeğimiz olacak ( resimlerde mevcut ) Not: böyle anlatınca zor gibi geliyor ama resimlere bakınca ne kadar kolay ve pratik olduğunu anlayacaksınız 😅 Hepinize afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder